CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Follow by Email

Saturday, 3 May 2014

MEMUDAHKAN MENDAPAT REZEKI YANG HALAL

MEMUDAHKAN MENDAPAT REZEKI YANG HALAL

Nafkah dan sara hidup amat diperlukan malah ia merupakan kepeerluaan asas yang utama pada setiap orang . Sekiranya terdapat seseorang yang tidak cukup nafkahnya maka sedikit sebanyak amal ibadatnya akan terganggu juga.

Setiap insan mengharapkan keperluan hidup yang mencukupi , bukan untuk diri sendiri malah untuk keluarga juga. Ramai orang tidak memilih apa jua pekerjaan yang penting nafkah keluarga dipenuhi. Kadang-kadang apabila sukar mencari nafkah ramai yang melakukan sesuatu yang haram dan melanggar syariat.

Bagi memudahkan mencari rezeki dalam kehidupan, kita hendaklah endekatkan diri kepada Allah swt dan meinta dijauhi perkara-perkara yaang haram. Salah satunya yang telah diturunkan oleh para ulama yang terdahulu ialah beramal dengan surah al-Qadar ini. Dengan kata lain kita dapat menjadikan surah ini sebagai perantaraan untuk meminta dan memohon dam meminta rezeki Yang Maha Memberi Rezeki yakni Allah swt.

Caranya ialah membaca surah al-Qadar ini sebanyak 36 kali pada minyak wangi. Kemudian anda
percikkan minyak wangi itu pada pakaian kita, setelah itu barulah kita pergi keluar untuk mencari rezeki yang halal.

Selain itu juga, surah ini amat baik untuk dijadikan amalan atau wirid oleh mereka yang sedang mencari pekerjaan. Lakukanlah sebagaimana cara yang telah disebutkan di atas tadi. Mudah-mudahan dengan izin Allah swt anda boleh mendapatkan pekerjaan yang menddatangkan rezeki yang mencukupi seiisi keluarga. In Sya Allah.      

1 comment:

  1. Great Post. Lovely Blog. I am really loving your blog.
    I am following your blog. pls follow back,xxx
    My blog new post click & comment

    ReplyDelete